středa 11. února 2015

Co děláme tento týden? Práce pro naše marody

Je to bída. Ve třídě je osm dětí a všem se stýská po nemocných kamarádech. A protože mi rodiče píší, že děti chtějí doma počítat a číst, dávám k dispozici to, co se ve škole děje tento týden.

Postupně budu přidávat informace - ty aktuální jsou ke středě. Zítra jen doplním tento článek s poznámkou "čtvrtek", abyste byli v obraze :)


MATEMATIKA
Jsme na straně 58, doplnili jsme číslice do ciferníku a učíme se číslici 12. Dnes jsme si pustili písničku O dvanácti měsíčkách - https://www.youtube.com/watch?v=LJ-JhzQM_cM.
Pracovní list navíc - rukavice - děti mají spočítat příklady a vybarvit rukavice se stejnými výsledky stejnou barvou.

Čtvrtek - počítali jsme příklady na straně 58, vyvodili jsme si sudá čísla. Na straně 59 jsme dneska zvládli spojovačku, slovní úlohu a čtyři příklady u domečku.



PSANÍ
V písance jsme si doplnili číslice 8 a 9 (písanka str. 32), dnes píšeme str. 13.

Čtvrtek - píšeme M a D. Písanka str. 14.

ČTENÍ
Ve Slabikáři jsme se dostali na stranu 81, ale zároveň pracujeme s listy z jiné knížky. Nafotila jsem je a dávám k dispozici. K vytištění jsou i u mě ve třídě, pokud se dostanete do školy. Včera jsme udělali loďku z papíru a vyzkoušeli, jestli plave :)

Čtvrtek - četli jsme o poděbradské jízdárně, naučili jsme se písmena Q, X, W. Slabikář str. 83-84. Dopsali jsme deník. Na straně 85 jsme napsali všechna jména dětí velkými písmeny. Děti dostaly nové učebnice.

Knížka ČTEME A PÍŠEME SAMI - strana 72, 73










Žádné komentáře:

Okomentovat