pátek 28. listopadu 2014

Jak se žije v Zambii?

V prvouce jsme si povídali o dětech z celého světa. Co máme společného s dětmi v Africe nebo Asii, v čem se lišíme. Pustili jsme si příběh sedmileté dívky Fily, která žije v Zambii. A pak se rozproudila diskuze. Některé děti by si s Filou rády život vyměnily, některé si vůbec nedovedou představit život na jiném kontinentu. Dotkli jsme se i otázek jako "Co mi v životě udělalo největší radost?" nebo "Co potřebuji k životu?" nebo "Existuje Bůh?" a bylo fascinující pozorovat děti, jak ani nedutají a poslouchají názory ostatních.

Díky moderní technice jsme se přenesli do Zambie i přes Google Earth, pustili jsme si fotky zambijské přírody, prošli jsme se virtuálně v zemi dívky Fily (a pak jsme přes Street View museli pustili i Poděbrady a s počítačem se projít z náměstí až k naší škole).

A protože je moc fajn, že se učíme v blocích a nemusíme přerušovat výuku po 45 minutách, zvládli jsme v pohodě ve skupinách vytvořit plakáty na téma Zambie. A na závěr hodiny jsme si poprvé vyzkoušeli, jak se prezentuje práce před celou třídou. Podívejte se (další fotky uvnitř článku):
















Žádné komentáře:

Okomentovat