úterý 12. května 2015

Exkurze do lékárny

Dnes jsme vyjeli na exkurzi do pražské lékárny, kam nás pozvala paní Rychnovská. Nejdřív jí musím poděkovat za skvělý den, který si děti opravdu užily.

V lékárně jsme se podívali do zázemí, navštívili jsme laboratoř a děti si vyzkoušely plno věcí. Jedna skupina připravovala mastičku. Z masťového základu si děti v hmoždíři připravily mast, do které jsme společně kápli esenci, přidali další látku (hrubá mouka) a míchali a míchali a míchali...

A pak už jen naplnit do kelímku, nalepit červenou samolepku ("proč to mám tak upatlaný? Klouže to! Ta nálepka na tom nedrží! Nedá se to tam nasunout! Můžu to tam vyšťourat prstem? Jak se bude ta mastička jmenovat?") a umýt ruce.

Další skupina naplňovala tabletky. Až vám děti přinesou domu potahované tablety, vězte, že uvnitř je hrubá mouka :)

Třetí skupina vážila správné množství čaje. Nebylo to jednoduché dostat jazýček vah na správné místo. Ale děti se se všemi laboratorními pracemi popraly se ctí a polovina třídy teď má jasno o svém povolání - budou lékárníci.

Po práci nás čekalo ještě příjemné překvapení v cukrárně. Ochutnali jsme zmrzliny, některé děti si nakoupily sladkosti (lízátka a žvýkačky a cukrovou vatu) a pak už nás čekala další práce.

V pracovním listu si děti samy mohly vybrat, na čem chtějí pracovat (pracovní list speciálně pro naše prvňáčky si můžete stáhnout z tohoto odkazu). Zvítězilo bludiště a hned za ním všichni nalistovali matematiku...
Zítra budeme pokračovat, připomínám baterku a bílé oblečení :)

Podívejte se na mladou generaci lékárníků:

























Žádné komentáře:

Okomentovat